6 Haziran 2015 Cumartesi

Bensiklopedi Roma Rakamları ile On Bir


- İçine girdiğim günden beri kendisi ile anlaşamadığım okulumun üçüncü sınıfı da bitti. Bu kez çok hırpalandık, düştük, düştüğümüz yerden kalkamadık. Çoğu işleri düştüğümüz yerden yaptığımızdan olacak ki hiçbir şeye yetişemedik. İşin garibi şu ki; okulu bitirdiğimde yazacağım metin bile hazır. Biz sizin okulunuzu hiç sevmedik.

- Seçime sayılı saatler kaldı. Gazetelerden ve yandaş olmayan haber kanallarından şiddet taşıyor, üçüncü sınıf hamur kağıdı kullanılan sözcüklerin sivriliği deliyor, Türkiye solu tarafından barış güvercini misyonu yüklenmiş adam kan ter içinde meydanlarda güçlere karşı meydan okuyor! En çok da barış isteyen o güvercin vuruluyor. O düşmüyor, güçlenerek çırpıyor kanatlarını dinbazların karanlıklarına karşı! Karanlık bulutları beyaz kanatlarının çırpınışı ile dağıtmaya çalışıyor.
Oy pusulalarına kan karışıyor, sandıklar daha da ağırlaşıyor. Sosyal medyada alıntı rekorları kıran bir adam oyların çalınacağını söylüyor, sayfa sayfa listeler yayımlıyor, -Kim ulan bu adam?- sorusu herkesin kafasında dört dönüyor.
- Meydanlarda dini değerleri diline zımbalayan adamın gitmeyeceğine o kadar inanmış bir halk... Şüphesiz ki seçim döneminin en başarılı reklam kampanyalarını altı oklu parti hazırlamış. Ana amacı oy ile hayatını değiştiremeyeceğini  düşünen yalnız, güzel halkı (!) ve onun gençlerini sandığa götürmek. Sosyal medya hesaplarından bas bas bağıran "Sandık Çok Güzel" filmleri kullanılan mizahi dille kan bulaşmış olan seçimlerin ağırlığını biraz düşürmeye çalışıyor.
- Yeni Türkü'nün bir şarkısı herkesin hayatında vardır. Selim Atakan'lı Yeni Türkü'nün yeri benim için biraz daha özelken, yayımlanan son albümü Şimdi ve Sonra da benim için özelleşti. Söz-müziği Derya Köroğlu'na ait olan bu şarkıya okul projesi kapsamında bir klip çektik. Klibimizde başrol oyuncumuz bir kukla. Oyunculuk teklifimizi ilk başta reddettiyse de; -okulun aydınlatılamayan koridorlarını gülüşü ile aydınlatabilen bir kız için çekiyoruz ağbi biz bu klibi- deyince -hay hay!- diyip Kıbrıs Şehitleri'nde kurduğumuz yarım yamalak sete geldi. 
Gabriel Garcia Marquez'in Yüzyıllık Yalnızlık kitabında dediği "İnsanın en iyi dostu ölmüş olan dostudur." sözüne hiçbir zaman inanmadım. Tabutta Rövaşata'nın unutulmaz repliğine sarılırım : "Ama arkadaşlar iyidir!"
Sandalyeye oturduğunda ayağı yere değip değmeyeceği muallakta olan büyük yürekli kızın "Videoyu her izlediğimde tüylerim diken diken oluyor." cümlesi klip senaryosunu iyi ki yazdığımı hissettirdi, bu beğeniyi elbette başrol ile paylaşmadım, Kıçı başı ayrı oynamasın diye üzerine ipler geçirilmiş bu ufak adamın bu yorumdan sonra yapacaklarını tahmin bile edemiyorum.
Sosyal medya ortamlarında paylaşılanlar her zaman sadece bir kişi içindir. O kişiden alacağınız yorum, beğeni sizin için yeterlidir. Arda kalan bok püsür. Bir gün klibi izleyicilere sunduğumda o beğeniyi aldığımda yerle bir olacak rutubetli duvar, bizim evden deniz gözükecek!*

*: Ferhan Şensoy - Denememeler

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder