5 Kasım 2011 Cumartesi

Seni Kalbime Gömdüm


 Bir film eleştirisi yazmak oldukça zor, profesyonellik isteyen bir uğraş. Bu yüzden pek anlamadığım şeyler hakkında yazı yazmak istemiyorum. Zaten herkesin eleştiri türünde yazacak çok şey bulması kadar salakça bir şey olamaz. Birde bu kelime -men ekini aldı mı vay ki ne vay... ( Bu yazın türünü benimseyip hayatını buna adamışlara tabii ki de laf benim gibi kendi çapında bir şeyler karalayana düşmez. bkz. Doğan Hızlan, Atilla Dorsay )
 Pek dizi kültürü olan biri değilim. Bunu son dönem gençlerinin yaptığı, herkesten farklı olma düşüncesini pekiştirmek için söylediği yalanlardan sayamayız. Çünkü böyle bir şeye ihtiyacım olduğunu düşünmem. Çok kişi tanıdım televizyon izlememcilerden. Hepsi de Aşk-ı Memnu'da ne olup bittiğini bilen tiplerdendi. Sanırım televizyondan değil de bilgisayardan internet aracılığı ile izliyorlardı(!)
 Sevmem pek dizi. Ayrıcalıklı diziler hariç. Ha birde can sıkıntısından annemin izlediği diziye şöyle yarı kapalı gözle göz atmam o dizinin anlamsız konuşmalarının ninni gibi gelip koltukta uyutması dışında dizileri izlediğim söylenemez.
 Ayrıcalıklı demiştim ya : İşte Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi bunlardan biri. Başta çok itici gelmiş, ''Türk televizyonlarında bir ton polisiye var ebenin üreme organına koyim!'' diye tepki gösterdiğim olmuştu. İzlememiştim bile. Bir yıllık rötarlı üniversiteye girmiş olduğum için o dersaneli yılda kazandığım arkadaşım önermişti bu diziyi. Kendisinin zevkine güvenip izlemeye başladım. 32. bölümden itibaren. 2 bölüm izledim çok etkileyiciydi. ''Bu böyle olmaz bu dizi izlenmez böyle bok gibi ortadan girip!'' yaza, sınavdan sonraya erteledim birinci bölümden itibaren izlemek için. Yazın izledim bitirdim 38 bölümü 15 gün kadar kısa sürede. Doğuş Grubunun yeni kanalı TvEN'e geçtiği söylendi dizinin. Ortalıkta öyle bir kanal yok! Doğuş'un Starı almasıyla çözüldü bu belirsizlik. Behzat Ç. evinde kalmış, hakkında açılmış olan dava da düşmüş oldu. Böylece hasret 13 Kasım'da son bulacak açıklaması yapıldı. Behzat Ç. yi beklerken 28 Ekimde vizyona filminin girmesi hasreti biraz olsun aza indirdi.
 Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm hakkında bir yazı yazılabilir. Ama bu eleştiri türüne bağlı bir yazı olmaz. Diyebileceğim tek şey :
 Özlemişiz be ''Amirim''...
 İşte bu kadar... 

4 yorum :

  1. Eleştirmeye kalkmış olsan sağlam söverdim la zira vakit geçirmek için baktıklarımı saymazsak dizi takipçisi sayılmam ama behzat ç. bambaşka bir şey adamlar gerçek bir kere arkadaş yeri gelince ağızını doldura doldura hasssiktirini çekiyor. Kalbimize gömdük çoktan.Parmaklarına sağlık.

    YanıtlaSil
  2. teşekkkür ederim alicanım :) Bekliyoruz 22.00'ı :)

    YanıtlaSil
  3. Diziyi hiç seyretmedim. Filmini seyrettim. Şaşırttı beni. Sinemadan dönüşte şöyle bi yazı yazdım:) Okumak isterseniz işte burada..

    http://hayalkahvem.blogspot.com/2011/11/filmin-ad-behzat-c-seni-kalbime-gomdum.html

    Yoo.. Dizi devam ediyor mu bilmiyorum. Çünkü seyretmiyorum:)

    YanıtlaSil
  4. diziyi izlemeye karar verirseniz birgün; tak diye ortasından girip başlamayın benim yaptığım gibi. :) ilk bölümden itibaren yavaş yavaş izleyin:) eminim beğenirsiniz.
    Ha bu arada dizi star'da devam etmekte bol reklamlı olarak. :)
    Şimdi de linke tıklıyorum.

    YanıtlaSil